Selasa, 24 Julai 2012

Almond London

BAHAN2NYA

250GM MENTEGA 80GM GULA ICING
100GM BADAM KISAR
350GM TEPUNG GANDUM-DIAYAK(RESEPI ASAL MENGGUNAKAN TEPUNG HONG KONG…SO BOLE PILIH MANA NAK GUNA EK)
60G TEPUNG BERAS-DIAYAK
1 SUDU TEH VANILLA
SECUKUP ALMOND DIBAKAR
SECUKUP CHOCOLATE & CHOCOLATE PUTIH (IKUT SUKA)DICAIRKAN
SECUKUP CHOCOLATE RICE & KACANG (UNTUK DITABUR DIATAS COKLAT)


Cara :
1. PUKUL MENTEGA,GULA ICING,VANILLASEHINGGA KEMBANG DAN PUTIH.

2. MASUKKAN BADAM SERBUK,TEPUNG GANDUM DAN TEPUNG BERAS.GAUL SAMPAI RATA. SEKIRANYA ADUNAN LEBIK BOLE DITAMBAH TEPUNG GANSUM SEDIKIT LAGI.

3. BULAT2KAN ADUNAN DAN LETAK ALMOND YG TELAH DIBAKAR TADI KEDALAMNYA. BUAT SAMPAI HABIS.

4. BAKAR ADUNAN PADA SUHU 180C SELAMA 12-15 MINIT BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2. PASTIKAN BISKUT NI MASAK KEKUNINGAN. KALAU MASIH PUTIH BIARKAN LAMA SEDIKIT TAPI JGN SAMPAI HANGUS RENTUNG LAK EK MUAHAHAH. SETELAH MASAK DISEJUKKAN DULU.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan