Bahan:
1/2 kg hati lembu hiris nipis (jgn nipis sngt..nanti keras)
Semangkuk kecil cili api dimesen
1 inci kunyit hidup
6 keping daun limau purut dihiris halus @ daun kunyit
Semangkuk santan pekat
4 batang srai ketuk
1 inci lengkuas dimesen
Garam secukup rasa
1 asam keping
Cara:
1. Masukkan santan, cili api, kunyit dan masak sekejp.
2. Msukkan hati, masak sampai dekat2 nak kering.
3. Masukkan daun limau dan asam keping.
4. Msak sehingga yg dikehendaki prkatnya, atau keringkan.
1/2 kg hati lembu hiris nipis (jgn nipis sngt..nanti keras)
Semangkuk kecil cili api dimesen
1 inci kunyit hidup
6 keping daun limau purut dihiris halus @ daun kunyit
Semangkuk santan pekat
4 batang srai ketuk
1 inci lengkuas dimesen
Garam secukup rasa
1 asam keping
Cara:
1. Masukkan santan, cili api, kunyit dan masak sekejp.
2. Msukkan hati, masak sampai dekat2 nak kering.
3. Masukkan daun limau dan asam keping.
4. Msak sehingga yg dikehendaki prkatnya, atau keringkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan